Forrige

Anders Samuelsen (RV):
Det har på mange måder været en meget, meget interessant debat, vi har haft i dag, ikke mindst fordi den bl.a. illustrerer livets ulidelige lethed i den situation, hvor man kommer i regering. Så skal man nemlig pludselig til at stemme imod noget, som er blevet fremsat ikke bare 8 gange, men så vidt jeg har kunnet tælle op inklusive tidligere tider, hvor man har haft socialdemokratiske arbejdsministre, 15 gange, hvor bl.a. de to nuværende regeringspartier har stemt for eller positivt anbefalet det. Det er man så ikke længere i stand til, for nu sidder man på regeringsmagten.
     Sådan må man jo tage det sure med det søde, og så må man jo håbe, at det søde langt overgår det sure ved at have regeringsmagten.

Kl. 11.35

     Det Radikale Venstre vil undlade at tage stilling til forslaget, som det ligger her, med henvisning til at regeringen har lovet - sådan har jeg hørt forløbet i dag - at den vil komme med et konkret forslag til, hvordan man løser problemstillingen. Enten under det udvalgsarbejde, som er sat
i gang, eller ved at man simpelt hen, i det tilfælde udvalget ikke skal beskæftige sig med denne problemstilling, selv kommer med et konkret forslag, og til den tid vil vi så gøre vores stilling klar. Jeg går ud fra, at jeg har forstået det korrekt. Jeg vil
i hvert fald gerne bede beskæftigelsesministeren om at bekræfte, at det er tilfældet, at der faktisk kommer et udspil fra regeringen på det her område, som vi så kan tage stilling til. Problemstillingen generelt er jo en problemstilling, som vi på mange områder kommer til at diskutere, og hvor det kan være svært at finde den nøjagtige balance, jf. den diskussion vi tidligere har haft om feriepengene. Hvor er det, vi skal lægge snittet mellem den individuelle frihed kontra muligheden for at organisere sig, kontra muligheden for at indgå aftaler på arbejdsmarkedet, som kan virke krænkende for den enkeltes frihedsrettigheder. Det er problemstillingen, som vi altså har brugt meget lang tid på at diskutere i Folketingssalen i dag. Men som sagt, Det Radikale Venstre vil undlade at tage stilling til det her beslutningsforslag og afvente, at regeringen fremsætter sit eget.

Næste