Forrige

(Kort bemærkning). Ole Vagn Christensen (S):
Jeg beklager meget, at jeg ikke fik svaret hr. Jens Vibjerg.
     Det hænger sammen med de systemer, som man har, og jeg har jo ikke nogen sinde set noget som helst forslag, der griber ind i hele overenskomstsystemet og hele sammensætningen af det aftalekompleks fra Venstres side, eller om, hvad det er, man vil have det erstattet med. Derfor mener jeg, at de forhold, som vi kender til, de forhold, der har givet den velfærd, som vi har, de forhold, der har betydet, at danske lønmodtagere i dag har en klart høj levestandard, er en situation, der er fremkaldt af det system, vi kender til.
     Hvis man derfor vil til at begynde at komme med nogle andre modeller for hele det arbejdsmarkedsmæssige område og det arbejdsretlige område, så mener jeg, at man så må komme frem med disse ting, og så lad os få en drøftelse om det i stedet for at begynde at gribe ind i en del af det aftalesystem.
     Jeg mener, at man rører ved et spindelvæv, og at hvis man trækker i denne her tråd, så ødelægger man spindelvævet. Det kan vi så have forskellige opfattelser af, men det er altså min opfattelse af det. Det vil føre til ufrihed, det er det, som jeg har sagt i indtil flere indlæg, og derfor mener jeg sådan set, at jeg har besvaret spørgsmålet også over for hr. Ole M. Nielsen, nemlig at det her vil føre til ufrihed.
     Men det vil også føre til konfrontation. Det vil også føre til ustabilitet i samfundet. Det kan godt være, det er en katastrofeteori, men lad os se det forslag, som skal erstatte de her ting.

Kl. 10.35

Næste