Forrige

(Kort bemærkning). Anders Samuelsen (RV):
Nu kom hr. Ole Sohn mig jo en anelse i forkøbet, for det er jo nemlig fuldstændig korrekt, at hr. Lars Barfoed og undertegnede havde en sådan debat i Pengemagasinet for et par uger siden.
     Jeg vil også sige, at det nu begynder at halte en anelse, synes jeg, for De Konservative. For i den udsendelse blev det klart slået fast, at man ikke kunne tillade, og at det ikke kunne accepteres, at man bare lige gav retten til feriepengene til dem, som faktisk havde optjent dem, nemlig lønmodtagerne, for det var jo et led i en større aftale, en overenskomst, om, hvordan og hvorledes arbejdsgiverne nu havde retten over feriepengene indtil en vis dato.
     Vil nøjagtig den samme problemstilling ikke rejse sig her, hvis hr. Lars Barfoed får det, som han har lagt op til, altså får sin vilje på det her område? Vil nøjagtig den samme problemstilling ikke opstå, nemlig at vi har en række virksomheder, arbejdsgivere og lønmodtagere, som har indgået eksklusivaftaler netop under den forudsætning, at nye, der kommer til virksomheden, skal ind under den samme aftale? Så skrider grundlaget jo. Så holder den forhandlingssituation ikke længere. Kan hr. Lars Barfoed acceptere det?

Kl. 11.00

Næste