Forrige

(Kort bemærkning). Ole Vagn Christensen (S):
     Jeg synes, vi her oplevede, vil jeg gerne sige til hr. Lars Barfoed, hykleriet, men vi så også, at der ikke skal ret meget til, før et system vælter, nemlig ved at trække en lille tråd ud af et spindelvæv.
      For jeg er helt af den samme opfattelse som hr. Lars Barfoed, at hvis man gik ud og sagde, at feriepengene er lønmodtagernes, så ville der opstå et kraftigt likviditetsproblem for alle danske arbejdsgivere. Det, man skal være klar over, er, at når man begynder at røre ved én ting, kan det have konsekvenser andre steder også, og det, hr. Lars Barfoed er på vej til at røre ved, er overenskomstsystemet, som skal værne mod uorganiserede arbejdsgivere. Jeg kan ikke se, hvad konsekvensen kan blive for de organiserede arbejdsgivere, sådan som situationen ser ud, men jeg tror, det sagtens kan blive af lige så store dimensioner som de konsekvenser, det kunne få, hvis man begyndte at røre ved feriepengene.
      Man skal heller ikke tro, at man kan gøre noget gratis herinde i Folketinget, at man kun kan ramme lønmodtagerne, at man ikke kan komme i den situation, at man også er nødt til at ramme arbejdsgiveren, hvis man vil til at begynde at lave dette system til et politisk system.

Næste