Forrige

(Kort bemærkning). Søren Søndergaard (EL):
At det ikke er nogen ny diskussion, er jeg fuldstændig enig i, men det gør den jo ikke mindre relevant.
     Vi havde den bl.a. på høringen i går, hvor et af eksperternes bidrag til diskussionen var, at det fremover skal være den danske Højesteret, som afgør, hvorvidt en eller anden gruppe i Tjetjenien skal vurderes som terrorister eller frihedskæmpere, for det er i sidste ende Højesteret, der kommer til at afgøre denne her slags ting, når der ikke ligger en eller anden klar definition.
     Det ved jeg ikke om fru Birthe Rønn Hornbech er enig i. Men den diskussion foregår, og den foregår nu, og jeg ville godt have fru Birthe Rønn Hornbechs bud på den diskussion. Jeg synes, det var muligt at lave en meget klarere terrordefinition, en terrordefinition, som kriminaliserede enhver form for mord på, overgreb på eller trussel mod uskyldige civile som det, vi f.eks. så 11. september. Det ville være fuldstændig muligt at gøre i stedet for generelt at blande et spørgsmål om et lands institutioner helt bredt ind i det.
     Derfor spørger jeg fru Birthe Rønn Hornbech: Hvad er Venstres holdning til den diskussion, der bl.a. kom til udtryk i går på høringen, og til de forslag, der kom frem der?

Næste