Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Det glæder mig, at fru Birthe Rønn Hornbech under udvalgsarbejdet vil se nærmere på definitionen, men jeg vil gerne appellere til, at fru Birthe Rønn Hornbech har forståelse for, det ikke bare er en teoretisk diskussion.

Den kommer til at få praktisk betydning for en lang række mennesker.

Kl. 12.00

     Der vil være nogen bankansatte, der skal tage stilling til, om de skal indefryse midler, der overføres til bestemte bevægelser i alle mulige forskellige dele af verden. Der vil være toldere, der skal tage stilling til, om de skal stoppe folk, der kommer med kontanter over grænsen. Der vil være solidaritetsorganisationer i Danmark, der skal tage stilling til, om de kan sende penge til bestemte befrielsesbevægelser rundt om i verden.
     Hvor skal de gå hen og se, om de må sende de penge af sted eller ej? Hvor skal den bankansatte gå hen og se, om han skal stoppe de pengeoverførsler eller ej, hvis ikke der er en klar definition, og hvis ikke der er et sted, hvor man kan få afgjort: Hvad er det for nogle bevægelser, der er omfattet af terrorbestemmelsen, og hvilke bevægelser er ikke omfattet?
     Jeg vil gerne have, at fru Birthe Rønn Hornbech forholder sig konkret til, hvordan vi får løst de praktiske problemer.

Næste