Forrige

(Kort bemærkning). Jesper Langballe (DF):
Det er udleveringsdelen af loven, der kalder mig herop med et spørgsmål til hr. Helge Adam Møller, som slet ikke kom ind på den side af sagen.
     Hvad er det egentlig, det her drejer sig om? Hvorfor er det nødvendigt at lave sådan en antiterrorismelov i Danmark? Vi ved jo alle sammen, at der ikke er nogen danskere, der sysler med terrorisme. Vi ved alle sammen, at det skyldes, at et flertal i Folketinget har strøet danske statsborgerskaber om sig med det resultat, som vi ser med Al-Qaida-manden, der er dansk statsborger og nu er blevet fanget, fordi han har været med i en terroristisk krig. Og man fortsætter med det, samtidig med at man tager al mening ud af statsborgerskabet ved at bryde med den hellige regel, at hvis en person bliver arresteret i udlandet, vil nationens Udenrigsministerium altid prøve at få den pågældende hjem.
     Jeg synes, det er rystende, men ikke forbavsende, at vi har oplevet, at en dansk statsborger nu er anklaget for terrorisme i udlandet, og jeg vil forsikre hr. Helge Adam Møller om, at det er ikke, fordi jeg er monoman, men jeg vil sige, at man må se to ting sammenlænket: indfødsretsproblemet og denne frygtelige lov om udlevering. Der skal ikke være tvivl om, at Dansk Folkeparti vil vedblive med at tage det danske statsborgerskab alvorligt, selv om andre partier har gjort det til grin.

Næste