Forrige

(Kort bemærkning). Helge Adam Møller (KF):
Jeg kan høre fru Line Barfods synspunkt. Jeg er uenig i det.
     Til hr. Søren Søndergaard: Nej! Men det er jo en af de ting, der selvfølgelig skal graves yderligere i under udvalgsbehandlingen, og det er derfor, vi skal bruge et par måneder. Men mit umiddelbare svar på et meget klart spørgsmål er nej.
     Så til det spørgsmål, jeg vil gøre mest ud af, nemlig hr. Jesper Langballes. Det var i forbindelse med udlevering, og hr. Jesper Langballe konstaterede, at ingen danskere beskæftiger sig med terror, det ved vi jo alle sammen. Ja, nu er jeg jo så gammel, selv om jeg ikke er lige så gammel som hr. Jesper Langballe, at jeg kan huske, der var noget, der hed Blekingegadebanden. De var jo store og danske og blåøjede og blonde og mellemblonde, ligesom andre af os er. De så ud, som om de havde boet her i 17 generationer, så det var ikke noget med, at de lige havde fået statsborgerskab. De var ekstreme terrorister, ekstreme terrorister. Så eksempler har vi altså.

Kl. 13.40

     Med hensyn til udlevering indrømmer jeg blankt, at jeg synes, det er godt. Jeg synes, det er godt, at vi indfører de samme regler, som har været gældende i de nordiske lande i 42 år. Jeg kan ikke se, at en udlevering af en dansker til retsforfølgelse for en grov kriminel handling til det hollandske eller det engelske politi er anderledes end en udlevering til det finske eller det nordnorske.
     Jeg synes faktisk, det er rimeligt, at hvis en græker, en spanier eller en englænder kommer her til Danmark af egen fri vilje og voldtager en dansk kvinde eller begår groft bankrøveri eller indsmugler store mængder heroin her til landet, bliver vedkommende retsforfulgt i det land, hvis borgere han ødelægger. Hvorfor skal han have lov til at slippe for dansk ret?
     Jeg synes tilsvarende, at hvis en dansker tager til Grækenland eller Spanien og laver en meget grov kriminel handling dér, er det fair nok, at man, når man frivilligt vælger at tage ned til Spanien og groft bryder landets regler, stjæler en bank, myrder to mand undervejs, så også bliver stillet for en domstol dernede. Det har jeg svært ved at se noget problem i.

Næste