Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Hr. Helge Adam Møller var i sit ordførerindlæg også inde på spørgsmålet om registrering af vores internetaktiviteter og sammenlignede det med, at der jo også for de kommunikationsformer, vi har haft tidligere, før internettet blev opfundet, var mulighed for forskellige indgreb.
      Forskellen er jo, at når vi f.eks. sender et almindeligt brev med postvæsenet, sker der ingen registrering, og der har ikke været fremsat forslag om, at postvæsenet skal gå i gang med at fotokopiere alle de kuverter, der går igennem postvæsenets hænder, så man kan se, hvem der sender breve til hvem. Det er det, man nu foreslår på e-mail- og internetområdet. Her skal der altså ske en registrering af al trafik og af alt, hvad man kommunikerer med.
     Kan hr. Helge Adam Møller slet ikke se, at der kan være et problem i, at man her indfører en overvågning og en registrering, som slet ikke findes i samfundet i forvejen, og som ikke tjener noget andet formål, end at politiet skal kunne gå ind og tjekke registeret, hvis en person en dag bliver mistænkt for en forbrydelse?
      Hvis hr. Helge Adam Møller fortsat går ind for forslaget, vil jeg gerne høre, om han vil være med til, at der i hvert fald bliver afsat de fornødne ressourcer til at sikre, at man kan overvåge, at sikkerheden omkring denne her enorme registrering vil være i orden, og at Datatilsynet får de fornødne ressourcer til at føre det tilsyn.

Næste