Forrige

(Kort bemærkning). Helge Adam Møller (KF):
Til oplysning kan jeg fortælle, at jeg er kristen og medlem af folkekirken, men for mig er terrorisme akkurat lige vederstyggelig, om det er en kristen, en protestant, en muslim, en sort, gul eller hvid, en svensker eller en dansker, der begår det. Terrorisme er terrorisme, og det skal straffes hårdt og effektivt. Det er min holdning.

Kl. 13.50

     Til hr. Søren Søndergaard - jeg ved ikke, om det skulle opfattes som en ros eller det modsatte - der konstaterer, at jeg tager denne her debat alvorligt: Ja, selvfølgelig tager jeg den da alvorligt, og der bliver rejst et problem, som jeg mener loven tager højde for, men det var eksperterne jo uenige i i går, og derfor mener jeg, det er utrolig vigtigt at finde ud af det.
     Jeg har opfattelsen af, at stort set alle partier i dette Folketing på den ene side ønsker at straffe terrorister, og det har hr. Søren Søndergaard også klart og tydeligt sagt, men vi har på den anden side stor forståelse for, hvis der er nogen, der ønsker at bringe statsterrorisme, et diktatur, til ophør. Statsterrorisme eksisterer jo rundtomkring i denne verden, altså nogle stater, hvor der er en eller anden diktator, der træder på alt, hvad der er vedtaget i FN, på enhver form for menneskerettighed, på enhver form for kvindediskrimination osv. Det har jeg stor forståelse for at man ønsker at bringe til ophør, og det tror jeg det store flertal i Folketinget har.
     Derfor er det netop ikke den slags ting, vi vil ramme, og i det omfang det ikke fremgår krystalklart - det er jo det, der skal vise sig - må vi prøve at gøre det klarere. Det vil jeg meget gerne medvirke til, og det er jeg overbevist om alle andre gode kræfter også vil.
     Så til fru Sandy Brinck: Selvfølgelig kan jeg helt bekræfte, at hvad enten man bliver udleveret til Finland eller Grækenland, er det et lovkrav, at man bliver afhørt på sit eget sprog, og at man selvfølgelig får de andre vidneudsagn oversat til det sprog, man selv taler, så man kan deltage. Således er retstilstanden heldigvis. Man behøver ikke kunne tale finsk på det niveau, jeg demonstrerede før, for at klare sig.

Næste