Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Til hr. Per Dalgaard: Jeg synes faktisk, det er pinligt, at den danske stat ikke bruger langt flere penge til at støtte og bistå det palæstinensiske folk til at komme på fode. At man overhovedet kan forestille sig at støtte en regering, der nedsætter beløbet til de her formål, er fuldstændig uantageligt.
     Jeg har ikke helt forstået, hvad det var, hr. Jesper Langballe ville andet end at komme herop på talerstolen og sige noget, men jeg oplevede ikke, der var et spørgsmål til mig.
     Til fru Sandy Brinck: En dansk straffelovgivning, hvor man kriminaliserer terror, tror jeg ikke fjerner nogen terrorist på jordens overflade. Det, der jo er det helt, helt afgørende, er, at vi får vendt op og ned på magtforholdene, at vi får en langt, langt mere effektiv indsats omkring ulandsbistanden. Men i og med at man i FN-regi har ønsket, at der skal komme en fælles indsats mod terrorisme og defineret hvordan, så mener jeg, at vi som medlem af FN bliver nødt til at se på, hvordan vi rent faktisk kan leve op til denne her resolution.
     Der synes jeg, at regeringen er sprunget for langt. Hverken i FN-resolutionen eller i EU-rammeafgørelsen står der noget som helst om, at man behøver at give livsvarigt fængsel for eksempelvis grov vold. Der overlader man det fuldstændig fra Folketingets side til domstolene at finde af, hvor man skal lægge den konkrete straf. Det synes jeg ikke er en rigtig måde at lovgive på.
     Så tror jeg, at jeg har besvaret spørgsmålene. Det føler jeg.

Næste