Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Til fru Sandy Brinck: I min ordførertale sagde jeg, at vi anerkender eksistensen af lovforslaget, og så synes jeg, vi skal standse den diskussion. Det handler så om indholdet af lovforslaget. Det tager vi under udvalgsbehandlingen.
     Til hr. Jesper Langballe: Jeg synes faktisk, der er forskel på stater. Jeg synes, der er stater, hvor man skal have muligheden for og retten til at yde modstand. Det var jo lige præcis det, professor Henning Koch også sagde i går - det er modstandsretten. Jeg mener simpelt hen, der er diktaturer, der ikke skal have lov til at overleve.
     Forudsætningen for, at man kan få fjernet de diktaturer, er, at man kender forskel på ret og vrang. Og det er lige præcis forskellen på ret og vrang, der er afgørende i denne her behandling i Retsudvalget af det her lovforslag.
     Det ved jeg godt at hr. Jesper Langballe ikke kan se. Men i hvert fald er SF's ønske, at der skal være forskel på ret og vrang. Og det skal vi have afgrænset, således at den legitime stat kan adskilles fra den illegitime.

Næste