Forrige

(Kort bemærkning). Birthe Rønn Hornbech (V):
Da fru Elisabeth Arnold henviste til partier, der taler så meget om privatlivets fred og husfredens ukrænkelighed, følte jeg mig bestemt ramt, for det taler vi meget om, det mener vi meget med. Det er jo også derfor, det indgår i regeringsgrundlaget, at der skal nedsættes en retssikkerhedskommission til at se på, hvordan man indskrænker alle de beføjelser, som alle mulige myndigheder har fået rundtomkring i lovgivningen over for personer, der ikke er mistænkt for en forbrydelse. Det er det, retssikkerhedskommissionen handler om. Det er noget andet end det her.
     Men også her har vi talt om det, det er rigtigt, og det er jo rigtigt, at hemmelig ransagning er et indgribende foretagende. Det fremgår allerede af retsplejeloven, at vi har adgang til det, og bedre bliver det naturligvis ikke af, at man kan foretage gentagne ransagninger inden for den samme kendelse.
     Jeg kan godt følge synspunktet, men derfor er det jo også, at det skal præciseres, at man slet ikke kan gå i gang med det her, uden at en domstol først har truffet en kendelse om det. Jeg ved ikke, om fru Elisabeth Arnold vil mistænke domstolene - jeg vil i hvert fald ikke - for bare at sige, at hvis politiet er dovent, så siger vi bare, at de bare kan ransage, fuldstændig som det passer dem i månedsvis. Det tror jeg ikke på.
     Faktisk er forslaget præciseret mere, end da den tidligere justitsminister sendte det ud til høring.

Næste