Forrige

(Kort bemærkning). Søren Søndergaard (EL):
Jeg er ked af, at fru Birthe Rønn Hornbech ikke fandt tid til at svare på et i virkeligheden, synes jeg, meget centralt spørgsmål.
     Altså hvis man vedtager en lov om strengere straffe og en indsats over for forbrydere og man ikke har nogen definition på, hvad forbrydere er, jamen så er man ligesom ude på dybt vand.
     Det her er et lovforslag, der handler om strengere straffe og strengere indgreb over for terrorister, og den definition, der er på terrorisme, er så bred, at en hvilken som helst befrielsesbevægelse i hele verden kan komme ind under den. Jeg læser op igen »...at destabilisere eller ødelægge et lands eller en international organisations grundlæggende politiske, forfatningsmæssige, økonomiske eller samfundsmæssige strukturer«. Jamen det går vi i hvert fald i Enhedslisten ind for at man skal have lov til. Det går vi ind for. Gør man ikke det i Venstre? Eller mener man, at en Saddam Hussein skal fredes, at Kim Jong-Il skal fredes, og at alle mulige diktatorer rundtomkring i verden skal fredes? Det er et meget konkret spørgsmål til fru Birthe Rønn Hornbech.

Næste