Forrige

(Kort bemærkning). Elisabeth Arnold (RV):
Til fru Anne Baastrup: Min kritik af SF var også meget stilfærdig og meget omsorgsfuld; jeg skal endelig ikke genere SF, og der er et gjort et stort arbejde. Det er rigtigt, at det var en bunden opgave i den forstand, at den selvfølgelig tog udgangspunkt i EU's rammeafgørelse, men også i FN's Sikkerhedsråds resolution. Det er meget, meget vigtigt, at FN's Sikkerhedsråds resolutioner efterleves, og jeg ved, at SF lægger meget vægt på, at FN får myndighed som verdensorganisation. Derfor synes jeg da også, det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan i de nationale parlamenter for at følge op på de beslutninger, som FN's Sikkerhedsråd tager.
     Nogle af de kritikpunkter, der er kommet fra eksperterne rundtomkring, og som har givet sig flittigt til kende i korrespondencen med udvalget, er f.eks. det, som fru Anne Baastrup nævnte med snifferprogrammet. Men det samme har vi altså givet lov til f.eks. i forbindelse med efterforskning af børnepornografi; da var der ikke så mange vanskeligheder med at få det igennem. Der har også været kritik af, at justitsministeren er den højeste anklagemyndighed her i landet, og det er ikke noget, vi kan ændre på i forbindelse med den her lovgivning.
     Så der er altså også ting, man må tage hensyn til; der er ikke mulighed for, at vi kan ændre alt i forbindelse med et enkelt lovforslag.

Kl. 21.40

Næste