Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Det er meget vigtigt, at vi bruger behandlingen her i Folketinget på en sådan måde, at vi får afgrænset, hvilken situation man i virkeligheden kan komme i, hvis man samler penge ind. Derfor synes jeg også, det er meget vigtigt, at der i betænkningen står nogle afgrænsninger.
     Mit problem undervejs i behandlingen af det her lovforslag har været indsamlinger. Vi kan næppe forvente, at almindelige mennesker har problemer med ændringen af § 114, men almindelige mennesker har problemer med ændringerne af §
114 b, for det er almindeligt, at man er med til at bidrage til indsamlinger. En af de store indsamlinger, der sker én gang om året, er Operation Dagsværk. Operation Dagsværk har samlet ind til en skole i Palæstina og har samlet ind til mexicanske indianere og forskelligt andet inden for de sidste par år. Men der, hvor vi hele tiden har problemet, er: Hvordan kan Operation Dagsværk være sikker på, at man ikke står i en situation, hvor man efterfølgende kan blive mødt med et krav om § 114 b? Vil fru Sandy Brinck bidrage til at udbygge det?

Kl. 10.35

Næste