Forrige

(Kort bemærkning). Sandy Brinck (S):
Vi har faktisk under udvalgsbehandlingen brugt ganske megen tid på netop at se på den bestemmelse, som er, eller det, der står i bemærkningerne, om, at folk har ret til at kæmpe imod illegitime styrer og kæmpe for deres demokratiske rettigheder. Derfor har vi også brugt ganske meget tid på at få beskrevet og også bidraget til i betænkningen, at det stod klarere, hvad det drejer sig om. På vores eksperthøring gav professor Henning Koch faktisk et ganske godt bidrag om, at man har en modstandsret over for besættelsesmagter.
     Derfor synes jeg, vi i dag sagtens igen kan tage diskussionen om, hvor nuancen er. Vi er alle sammen klar over, at der er en nuance. Vi er alle sammen klar over, at det her er en balancegang. Det ved vi godt. Og vi er også alle sammen klar over, at der ligger politiske beslutninger i det.
     Men jeg synes, at jeg fra den yderste venstrefløj mangler, at man så også tager et ansvar, når man siger: Vi vil godt være med til at bekæmpe terrorisme. Men jeg hører ikke andet end kritik af det, der kommer.
     Så kan man sige, at det ikke er vores ansvar. Jo, det kan man da godt sige, men jeg synes faktisk, at vi på ganske forbilledlig vis i Retsudvalget har lavet et rigtig stort stykke arbejde for at få afgrænset både definitionen og medvirken, så vi kunne berolige de folk, der laver solidaritetsarbejde derude. Derfor er jeg lidt ærgerlig over, at man stadig væk bliver ved med at lave bekymringsarbejde, havde jeg nær sagt, til trods for at vi faktisk er nået ganske meget videre.

Kl. 10.40

     Men vi ved alle sammen, og det ved hr. Søren Søndergaard også, og jeg har sagt det fra starten: Dette er ikke et spørgsmål, hvor man opnår et facit med to streger under. Det er det ikke, og det bliver det aldrig.

Næste