Forrige

(Kort bemærkning). Søren Søndergaard (EL):
Jo, vores forslag kommer det nærmere, for vi anerkender, at man ikke kan opnå alt med en paragraf. Vi anerkender, at der er ting, hvor man kan sige, at hvis folk begår denne her handling, så kan vi måske ikke bedømme den som terrorisme, men vi kan sige, at den er ulovlig, og vi kan dømme den.
     Det, der er problemet, er, at man ønsker at lave en terrorismedefinition, som alt det, man ikke kan lide, hører ind under. Dermed får man det problem, at ting, som man egentlig kunne retfærdiggøre, og som bør retfærdiggøres, og som vi i hvert fald i Enhedslisten et hundrede procent vil støtte, også kommer ind under denne her paragraf, f.eks. våbensmugling og grov vold. Enhedslisten støttede våbensmugling, Enhedslisten støttede grov vold, Enhedslisten støttede hærværk, Enhedslisten støttede manddrab i Sydafrika mod apartheidregimet. Naturligvis gjorde vi det. Og vi gjorde det på et tidspunkt, hvor Ronald Reagan og Margaret Thatcher
- jeg ved ikke helt med Schlüter, men det kan efterretningstjenesten formentlig oplyse om - definerede ANC som en terrororganisation. Det er problemet. Og vi får intet svar.

Næste