Forrige

(Kort bemærkning). Elisabeth Arnold (RV):
Jeg skal bringe en eventuel misforståelse ud af verden. Hvis hr. Søren Søndergaard gerne vil høre den ros, jeg uddelte til ham, én gang til, så vil jeg sige, at jeg anser hr. Søren Søndergaard for at være en af de mest seriøse, hårdtarbejdende og velbegavede personer i denne sal, også når den var fuld - ikke når han var fuld.
     Det er selvfølgelig nemt nok at sige, at blandt de få medlemmer, der er til stede i salen i dag, er hr. Søren Søndergaard en af de mest lysende begavelser. Jeg mener faktisk også, at hr. Søren Søndergaard er det, når salen er fuld, så det var en stor ros til hr. Søren Søndergaard og har ikke noget at gøre med hr. Søren Søndergaards fysiske habitus eller hans tilstand senere på dagen, eller hvornår det nu måtte være, senere i weekenden foran skærmen måske, hvem ved.
     Men til det seriøse spørgsmål om den definition, som OSCE arbejder med. For mig at se er den store fordel ved den definition, vi har beskrevet i betænkningsbidraget til L 35, at det er en definition, som vi i hvert fald i en stor landekreds er enige om. EU-landene er enige om den definition, og det betyder altså noget for det internationale retssamfund, at de aktiviteter, man vil forbyde støtte til, de aktiviteter, vil man retsforfølge for, de aktiviteter, man vil udlevere statsborgere til hinanden for, er aktiviteter, man er enige om at betegne på en bestemt måde. Det nedsætter selvfølgelig risikoen for misforståelser imellem landene, og det mener vi er et ret stort fremskridt. Derfor holder vi os til den.
     Det udelukker ikke, at man kan prøve at blive enige om andre definitioner på et senere tidspunkt, men nu er vi altså ved et stoppested, hvor man kan sige, at nu er vi kommet så langt, og det er vi fra radikal side tilfredse med.

Næste