Forrige

(Kort bemærkning). Anne Baastrup (SF):
Nu synes jeg lige, at vi skal falde lidt ned. Det er fuldstændig rigtigt, hvad fru Birthe Rønn Hornbech siger, at der er dele af det her lovforslag, der handler om international terrorisme, men mange af de der situationer, hvor man virkelig sætter spørgsmålstegn ved, om der er taget tilstrækkeligt hensyn til retssikkerheden, er jo netop, når det drejer sig om en lang række andre typer af forbrydelser, eksempelvis manddrab. Man ændrer jo spørgsmålet om ransagning, man ændrer spørgsmålet om indgreb i meddelelseshemmeligheden, man ændrer bestemmelserne i retsplejelovgivningen, også hvis det drejer sig om mistanke om manddrab.
     Så vi skal lige tage og trække vejret, inden vi begynder at sige, at det her handler udelukkende om international terrorisme. Der er jo ikke nogen her i huset, der ikke under nogen omstændigheder vil støtte, at vi på en eller anden måde sikrer, at straffeloven rammer og kan ramme international terrorisme eller forsøg herpå.
     Men de her ændringer, som fru Line Barfod jo påpegede, er efter SF's opfattelse voldsomt i strid med retssikkerheden. Det er jo også ændringer, som ikke har spor at gøre med terrorisme.

Kl. 10.20

Næste