Forrige

(Kort bemærkning). Elisabeth Arnold (RV):
Jeg synes, fru Line Barfods bekymringer er overdrevne, og jeg synes, fru Line Barfod gør et meget, meget stort problem ud af detaljer i lovforslaget.
     Det er rigtigt, som fru Sandy Brinck sagde, at der er taget hensyn til demokrati, til menneskerettigheder, til strejkeret og til alle mulige normale demokratiske rettigheder, som vi alle sammen har til at ytre os i samfundet og benytte os af pressefrihed, osv. osv. Ydermere står der udtrykkeligt, at der ikke er nogen umiddelbar retsvirkning, så man kan risikere at blive sat i fængsel for at have foretaget nogle af disse ting. Under alle omstændigheder skal sagen domstolsprøves ved en almindelig retssag, og jeg går da ud fra, at de domstole, der skal beskæftige sig med disse ting, er bemandet med fornuftige mennesker, som kan tænke og vurdere sagens aspekter for og imod: Hvad har hensigten været, hvad har forsættet været, hvad har målet været med det her?

Kl. 11.20

     Jeg mener, der er rigelig plads til demokrati, til ytringsfrihed og også til solidaritetsarbejde, som fru Line Barfod kalder det. Det er der plads til.

Næste