Forrige

(Kort bemærkning). Elisabeth Arnold (RV):
Jeg vil sige til fru Line Barfod, at det er helt på sin plads at erkende åbent, at der er uklarheder, tvivlsspørgsmål og enkeltheder i dette lovkompleks, som vi ikke kan overskue alle konsekvenser af. Men derfra og til at gøre enhver betænkelighed, som man kunne kalde et hår i suppen, til en hel paryk, synes jeg virkelig, der er meget langt.
     Det er vigtigt med debatten, sagde fru Line Barfod. Ja, og det er jo også derfor, vi har den, det er derfor, vi bruger og har brugt ganske lang tid med at komme frem til det store betænkningsbidrag, som alle kan slå op og se på Folketingets hjemmeside.

Kl. 11.25

     Jeg vil godt stille et enkelt spørgsmål til fru Line Barfod. Det er rigtigt, at hvis man skal komme terrorismen til livs, skal man sørge for at løse de konflikter i verden, som giver grobund for terrorisme. Men her har vi jo et problem, fordi vores ulandsbistand i meget høj grad bliver dirigeret til styrer, hvor der faktisk er en demokratiudvikling i gang. Mellemøsten er selvfølgelig den store byld, kan man sige, hvor vi ikke har fået løst problemerne, selv om vi har prøvet i mange årtier, men Afghanistan er jo et eksempel på, at vi har skåret hjælpen ned, fordi ikke engang nødhjælpsarbejdere kunne komme ind, fordi de blev skudt eller på anden måde forulempet af Talebanstyret.
     Det er ikke så nemt bare at sige, at vi skal bare hjælpe alle de steder, hvor banditterne har grobund, for så er de der nok ikke mere. Vi afskærer jo også de lande, hvor der er ubærlige forhold, fra hjælpen.

Næste