Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Til fru Birthe Rønn Hornbech: Jeg og resten af Enhedslisten er fuldstændig enige i, at vi skal gøre, hvad vi overhovedet kan for at bekæmpe terrorister. Det er meget, meget vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at forebygge, at der finder nye terrorangreb sted.
     Men problemet er jo netop, at når man laver så bred en bestemmelse, som man gør her, af selve definitionen på terrorister, og når man udvider medvirkensbestemmelserne til alle, der støtter også lovlige humanitære projekter, når man laver et meget udvidet medvirkensbegreb, når man krænker ytringsfriheden, så bliver det svært for folk at finde ud af. Når alle stort set kan komme under mistanke for at være terrorister eller terrorsympatisører med den definition, man har valgt, så bliver det altså svært at sikre, at man får retshåndhævelsen på plads over for dem, som man virkelig mener er terrorister, nemlig dem, der begår de modbydelige angreb på civile.
     Derfor er det et problem, at man laver så bred en bestemmelse, som også sætter mange, der efter almindelig opfattelse af ordet terrorisme intet har med terrorister at gøre, under mistanke.

Næste