Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Ministeren siger, at man i den internationale debat har brugt år og dag, og mener, at hvis man ikke slår til nu, vil man bare blive ved med at snakke og snakke og snakke, og der vil aldrig blive vedtaget noget. Men det er rent faktisk lykkedes det internationale samfund at få Den Internationale Straffedomstol op at stå. Det er lykkedes at komme et stort skridt videre i opbygningen af en international retsorden.
     Hvis vi også fortsat skal have udviklet den internationale retsorden, er det faktisk vigtigt at sikre, at det også har opbakning blandt en bred kreds af lande, og at det har opbakning i befolkningerne, og sikre, at man ikke i al hast vedtager nogle bestemmelser, som ikke har en bred folkelig opbakning, og som man er usikker på, hvor meget vil dække, og som sætter en stor del af befolkningen under mistanke, så man risikerer, at folk går imod det.
     Jeg vil gerne lige henvise til, at på et enkelt område har man jo ment, at her kunne man ikke gøre det så hurtigt, og det er, når det gælder erhvervslivet og spørgsmålet om at gøre det mere strafbart at sprede masseødelæggelsesvåben. Der skriver man direkte, at en sådan ikke ubetydelig udvidelse af det strafbare område skal overvejes nærmere.
     Så er det jo, vi ikke kan forstå, hvorfor man skal have så god tid til det med at sprede masseødelæggelsesvåben, som jo må siges at være temmelig alvorligt, mens man ikke behøver at bruge så meget tid med hensyn til groft hærværk.

Næste