Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Det er fuldstændig korrekt, at der har været arbejdet meget med dette forslag i Retsudvalget, men de mange høringer, ekspertudtalelser osv., har ikke været i stand til at gøre indtryk. Det har ikke været muligt at få en undtagelsesbestemmelse ind i loven, der f.eks. præciserede, at man ikke mente, at de, der kæmper for demokratiet, skal være omfattet af bestemmelsen. Det kommer i bemærkningerne, men det er ikke god lovteknik at have det stående i bemærkningerne i stedet for i lovforslaget.
     Så er jeg helt enig med fru Birthe Rønn Hornbech i, at der kan være uenighed om, hvem man rundtomkring i verden betragter som befrielsesbevægelser, og hvem man betragter som terrorister, men netop derfor er det jo et problem, at man laver en bestemmelse, som omfatter dem alle, og så lader det være op til domstolene at afgøre.
     Så vil jeg til sidst spørge fru Birthe Rønn Hornbech, der jo normalt kæmper hårdt for ytringsfriheden, hvordan fru Birthe Rønn Hornbech har det med, at vi nu indskrænker ytringsfriheden væsentligt, så man vil kunne straffes, hvis man offentligt billiger terrorhandlinger, herunder også hvis man offentligt billiger, f.eks. at nogle støtter organisationer som f.eks. kurdiske organisationer, der kæmper for kurdernes ret til at tale deres eget sprog.

Kl. 10.25

Næste