Forrige

Jørgen Winther (V):
Venstre mener og har ment i mange år, at det er et stort problem, at der er så mange patienter, der venter så længe på sygehusbehandling.
     I valgkampen diskuterede vi også meget ventetiderne, og der var det fremme mange gange, at der var 247.000 mennesker, der i år 2000 ventede mere end 3 måneder på behandling i det danske sygehusvæsen. Vi synes, og det har vi syntes i mange år, at det er et kæmpe problem, at så mange venter så lang tid. Venstre og regeringen vil gøre en stor indsats for, at disse meget, meget lange ventetider bliver nedbragt hurtigst muligt.

Kl. 17.10

     Der er to punkter, vi gør nu og her med det nuværende lovforslag. Det første er, at der bliver afsat 1½ mia. kr. ekstra til sygehusvæsenet, så de lange ventetider kan gøres kortere. En af de gode ting herved er, at de ekstra midler tilfalder især de sygehuse og også især de afdelinger, som gør en ekstra indsats, altså behandler endnu flere patienter.
     Det andet punkt er, at vi får et udvidet frit valg, således at en patient, der har ventet i mere end 2 måneder, får ret til at vælge et andet sygehus og også et privathospital, altså hvis ventetiden er mere end de 2 måneder.
     Venstre synes, der er rigtig mange fordele og positive effekter ved det her forslag. Der kommer flere penge til sygehussektoren, sundhedssektoren. Princippet med, at pengene følger patienten, bliver også indført. Princippet med, at de effektive afdelinger bliver belønnet, bliver nu effektueret. Der bliver kortere ventetider for patienterne, dvs. mindre behov for medicin i ventetiden og færre sygedagpenge i den kortere ventetid. Der bliver en øget patienttilfredshed. Vi ved jo alle, at der var omkring 41 pct. af patienterne i en stor undersøgelse, der var meget utilfredse med de lange ventetider i sygehusvæsenet.
     Jeg synes, og Venstre synes, at der er så utrolig mange fordele ved det her, at vi faktisk forventer, at alle partier her i Folketinget vil bakke op om det her forslag, for hvem kan da have noget imod, at disse lange ventetider bliver kortere, og at patienterne bliver behandlet hurtigere?
     Så jeg forventer, at det udelukkende bliver rosende ord, der kommer fra de forskellige partier om det her forslag, og det glæder jeg mig til at sætte mig ned og høre.

Næste