Forrige

(Kort bemærkning). Birthe Skaarup (DF):
Først til fru Jette Bergenholtz Bautrup omkring faggrænser og det at flytte personalet: Der skal ikke herske nogen tvivl om, at når Dansk Sygeplejeråd selv påpeger, at der er muligheder her, hvor sygeplejersker kan gå ind og overtage nogle af lægernes opgaver, og ligeledes at social- og sundhedshjælperne kan gå ind på sygeplejeopgaverne, jamen så kan der jo ske nogle ting her. Det er ligesom en spiral, der går opad; så kommer vi til at mangle nogle folk forneden, selvfølgelig. Men ingen tvivl om, at når Dansk Sygeplejeråd kan sige, at det er en god idé at flytte nogle faggrænser, så er der selvfølgelig noget om det.
     Så spørger fru Lene Garsdal, om jeg ikke er bekymret omkring sygehuspersonalet. Nej, jeg er ikke bekymret for, at sygehuspersonalet bliver drænet til de private hospitaler. Det her handler jo om overarbejde, om meraktivitet, når vi tilfører sundhedsvæsenet de 1,5 mia. kr.
     Så spørger fru Line Barfod om det forebyggende arbejde. Igen, der er 35 mio. kr., som også Dansk Folkeparti har mulighed for at gå ind og påvirke. Og de skal selvfølgelig udmøntes på en ordentlig og en god måde, og vi ser også det forebyggende arbejde som en del af det meget nødvendige arbejde, der skal gøres i det danske sundhedsvæsen.

Næste