Forrige

(Kort bemærkning). Jørgen Winther (V):
Det er en kort bemærkning til fru Bautrup fra Socialdemokratiet: Det gik, som jeg havde håbet og forventet, at Socialdemokratiet nu var langt overvejende positiv over for det her forslag. Jeg forstår egentlig også, at man gerne vil være med i udarbejdelse af bekendtgørelsen osv.
     Hvad er der sket i Socialdemokratiet i de sidste dage?
I fredags var der en meget kendt person her i Socialdemokratiet, fru Pia Gjellerup, der udtalte følgende: »Så er der den halvanden mia. kr. til sygehusene. Se, der er jo ingen grund til at bruge 1,5 mia. kr., hvis man tror, at det, der vil komme ud af situationen, vil være, at det er de forkerte patienter, der vil blive opereret«. Og så sådan lidt flere ting. Det, jeg hører nu, er jo altså, at den socialdemokratiske ordfører er langt overvejende tilfreds og så har nogle småproblemer med henblik på, om det nu er de mest syge, der bliver behandlet, osv., og om det er helt retfærdigt. Jeg kan bare sige: 247.000 mennesker ventede mere end 3 måneder på operation i år 2000. Nu gør regeringen det, at vi vil sørge for, at der ikke er nogen, der kommer til at vente
i mere end 2 måneder, medmindre de så får mulighed for at blive behandlet på et privathospital eller tage til udlandet. Det må da samlet være bedre for hele samfundet, at der er betydelig færre, der kommer til at vente, og at de kommer til at vente i kortere tid. Jeg kan se, at den socialdemokratiske ordfører, fru Lone Møller, nu skriver nogle spændende ting til fru Bautrup. Jeg er spændt på at høre, hvad det så er.
     I Venstre er vi meget tilfredse med det her, men vi vil gerne have en forklaring på, hvad der er sket med Socialdemokratiet. Hvorfor synes man pludselig, at det her nu er ret godt, mens man ikke syntes det for bare få dage siden, da syntes man, at det var ret dårligt?

Kl. 17.20

Næste