Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Jeg har to spørgsmål til De Konservatives ordfører:
     Fru Birthe Skaarup sagde før, at det var meget vigtigt, når man åbner mulighed for, at patienter skal opereres på privathospitaler i udlandet, at man så sikrer, at patientforsikringen dækker på samme vis, og nu citerer jeg efter hukommelsen: som hvis man blev behandlet på et offentligt sygehus. Jeg vil gerne høre, om De Konservative har samme holdning, at det er afgørende, at vi sikrer, at patienterne har de samme rettigheder, uanset hvor de bliver behandlet henne.
     Det andet spørgsmål er omkring det forebyggende arbejde, hvor jeg gerne vil høre, hvad Det Konservative Folkeparti har af holdning til, at samtidig med at man her bevilger 1,5 mia. kr., så går man altså ind og skærer ned på det forebyggende arbejde. Og jeg opfatter ikke det, at man undersøger, om folk har fået en sygdom som forebyggende, i forhold til at forebygge at folk får en sygdom.
     Jeg kunne forstå, at fru Else Theill Sørensen også var meget bekymret for de mange børn, der venter på børnepsykiatrien, og så kunne det jo være en ide, at man så samtidig sørger for, at der bliver sat penge af til det forebyggende arbejde, så man kunne forhindre, at børn overhovedet fik behov for at blive indlagt på en børnepsykiatrisk afdeling, f.eks. ved at sørge for at der var flere daginstitutionspladser og bedre forhold i daginstitutionerne.

Næste