Forrige

(Kort bemærkning). Line Barfod (EL):
Jeg bliver nødt til at spørge om patientrettighederne en gang til. Nu svarede ministeren, at rækkevidden af forsikringen ville være den samme. Men for mig er det afgørende, om patienterne har de samme rettigheder, altså om de vil være underlagt den samme ordning med patientklagenævn og patientforsikring, så de ikke selv skal til at anlægge en sag mod et forsikringsselskab, men har de samme rettigheder, som hvis de var blevet behandlet på et offentligt sygehus.

Kl. 18.45

     Det andet er så, at ministeren talte om, at der skulle drejes på mange knapper. Det er jeg helt enig i, og derfor vil jeg gerne høre ministerens opfattelse af, at man, samtidig med at man tilfører de her ekstra ressourcer i forbindelse med ventelister, skærer ned på det forebyggende arbejde, ikke alene på Sundhedsministeriets område, men også på en lang række andre områder, bl.a. på arbejdsmiljøområdet og på servicejob inden for ældreområdet, der kunne være med til at sikre, at der var færre, der blev nedslidte, og derfor færre, der havde behov for at komme i kontakt med sygehusvæsenet. Jeg er nemlig enig i, at vi skal se på hele området samlet og også i høj grad se på sammenhængen mellem sygehusvæsenet og det forebyggende arbejde og primærsektoren.
     Det vil jeg gerne høre ministerens opfattelse af, og om der kommer nogle planer fra ministeren om, hvordan man kan udbygge det her på længere sigt.

Næste