Forrige

(Kort bemærkning). Lene Garsdal (SF):
Tankegangen bag det med, at det går ud over de medicinske patienter, er den forestilling, at pengene kun kan bruges én gang. Hvis pengene er brugt til de kirurgiske patienter enten på det offentlige eller ude på det private sygehus, er der færre midler til det medicinske område, det psykiatriske område, og hvad der ellers er af områder. Det var det ene.
     Det andet er, at ministeren siger, at vi skal have kontrol med ventelisterne. Jeg kommer til at tænke på et eksempel:
     For år tilbage var det sådan, at hvis et ældre menneske ikke kunne se, fik det en stæroperation. I vore dage er det sådan, at når et ældre menneske ikke mere kan få sit kørekort fornyet, er der krav - og naturligvis er der det - til den pågældende om at blive opereret, så man kan bevare evnen til at køre. Og det er jo sådan set ikke af ond vilje fra lægernes side, men når der er muligheder for at give en behandling til en patient, vil man naturligvis som læge gerne gøre det.
     Men al erfaring viser jo netop, at når muligheden er der, så glider det i den anden ende, fordi befolkningen får et krav, et forventet krav om at blive behandlet selv for en mindre ting, end der skulle til tidligere.
     Så det er det, der gør, at jeg tror, det er svært at få kontrol med ventelisterne.

Næste