Forrige

(Kort bemærkning). Poul Nødgaard (DF):
Hvorfor det ene og hvorfor det andet. Uhævede feriepenge er vi enige om, at det ser et embedsmandsudvalg på. Men vi har sagt, og jeg vil gerne gentage det her, at hvis vi er i stand til at kunne samle et flertal i Folketinget, eventuelt også inklusive Socialdemokratiet, for, at vi får hele feriepengesystemet lagt om, sådan at feriepenge og renter følges ad til den enkelte lønmodtager, så er hr. Jan Petersen velkommen på banen. Men det ved jeg jo ikke om hr. Jan Petersen vil.
     Jeg erkender, at det er et meget kompliceret system, for jeg ved, hvor mange milliarder der står i feriepengesystemet hos arbejdsgiverne i relation til indgåede overenskomster mellem parterne, og jeg ved også, hvor stort et beløb der står i det system, der ikke er omfattet af kollektive overenskomster. Og det er formidable beløb, vi taler om i begge kanalsystemer. Men vi skal selvfølgelig også tage hensyn til arbejdsmarkedets parter, hvis den del fortsat ønsker at have deres eget feriepengesystem, og så give nogle goder som kompensation til de ansatte; så er det et åbent spørgsmål, hvordan de skal behandles.
     Jeg synes bare ikke lejligheden er her. Det må være, når vi behandler de konkrete forslag vedrørende ændring af feriepengesystemet. Og der kunne jeg spørge hr. Jan Petersen:
Vil Socialdemokratiet overhovedet være med til at se på de her ting, eller er alle de her fonde hellige køer for Socialdemokratiet?

Næste