Forrige

(Kort bemærkning). Jan Petersen (S):
Ja, ja, ansvaret tynger hr. Poul Nødgaard. Nu er det blevet dagligdag i Dansk Folkeparti, at man tager et medansvar. Det er jo lærerigt.
     Det er også rart, at et parti, der nu påtager sig så omfattende et ansvar, heroppe fra talerstolen siger, at man er imod indgreb i overenskomster. Det tror jeg vi skal huske
i de kommende uger. Det kunne jo også gælde deltidsarbejde
f.eks., men det er jo et helt andet dagsordenspunkt, der kommer siden hen. Jeg vil gerne spørge hr. Poul Nødgaard: Mener hr. Poul Nødgaard, at så lang tid der på arbejdsmarkedet er aftaler om, at renter af lønmodtageres feriepenge forbliver i virksomhederne, så skal der gælde det modsatte for de øvrige feriepengeområder? Mener hr. Poul Nødgaard, at man for en del af feriepengesystemet kan sige, at her behandler vi renterne på én måde, og så lader vi renterne i et andet system aftalebaseret fungere på en anden måde? Jeg vil godt sige det klart: Socialdemokratiet vil ikke medvirke til indgreb i gældende overenskomster, heller ikke hvad angår de her feriepengemidler, og derfor mener vi heller ikke, at der er adgang til at gå ind og diskutere den øvrige fondskonstruktion. Vejen til at få åbnet den diskussion går via aftalesystemet, hvorefter vi kan gå ind og drøfte, hvilket system der i givet fald skal afløse, og hvor den enkelte lønmodtager får renterne. For jeg er principielt enig med hr. Poul Nødgaard i, at renterne af feriepenge er den enkelte lønmodtagers. Men festen starter i overenskomstsystemet.

Næste