Forrige

(Kort bemærkning). Lars Barfoed (KF):
Både hr. Jan Petersen og især hr. Ole Sohn gjorde en del ulejlighed med at gentage, hvad jeg havde sagt om indgreb i overenskomster, og når jeg siger især hr. Ole Sohn, er det, fordi hr. Ole Sohn gik særlig langt og om ikke citerede mig, så i hvert fald gengav mine udtalelser sådan, at jeg skulle have sagt, at man ikke kunne flytte kommaer og detaljer ikke kunne ændres, og hr. Jan Petersen sagde, at han ville huske princippet om, at De Konservative ikke ønsker indgreb i overenskomsterne.
     Må jeg godt sige, at jeg formulerede mig ret omhyggeligt omkring det her, og derfor vil jeg ikke overfortolkes. Vi mener fra konservativ side, at man skal være meget forsigtig med overhovedet at gribe ind i overenskomster. Derfra kan man jo ikke udelukke, at der kan være situationer og særlige omstændigheder, der gør, at Folketinget må lovgive omkring noget, der normalt er overenskomstreguleret. Det er jo sket mange gange før.
     Men her er der altså tale om et meget markant indgreb, rettet ensidigt mod den ene part, hvis det er således, at man skulle flytte hele den likviditetsfordel, som arbejdsgiverne har, ud af overenskomstbalancen. Det ville være et markant indgreb, som ville være fuldstændig uhørt i forhold til de overenskomstindgreb, man tidligere har set fra Folketingets side.

Kl. 15.25

     Må jeg sige til hr. Ole M. Nielsen: Der er jo ikke tale om, at vi tager nogle penge, der er i en fond. Vi tager bare forrentningen af midlerne, og det er ganske rigtigt 150 mio. kr., og det er jo mange penge, men det er jo ikke sådan, at vi tager penge fra fonden.
     Fonden har store midler, den kan disponere over, og derfor er det her indgreb jo ikke et indgreb, der på nogen måde hindrer feriefonden i at støtte alle mulige projekter i den kommende tid. Det kan man sagtens gøre. Man får ikke forrentningen af midlerne i FerieKonto, men der er masser af muligheder for at støtte projekter, også selv om vi foretager denne ændring for dette års vedkommende.

Næste