Forrige

(Kort bemærkning). Ole Sohn (SF):
To spørgsmål: Hvor ved hr. Lars Barfoed fra, at det ikke betyder noget for feriefondens arbejde, at man fjerner 150 mio. kr.? Jeg vil gerne vide det, for jeg har ikke kunnet se det i nogen af de høringssvar, der er kommet ind. Jeg har ikke kunnet se nogen steder, hvilke konsekvenser handlingen har. Men hr. Lars Barfoed ved det, og derfor vil jeg gerne have, at han bekendtgør det for hele Folketinget. Det er det ene.
     Det andet er, at jeg troede, jeg havde lavet en eller anden form for totalbalance i fortolkningen af hr. Lars Barfoeds opfattelse af indgreb i overenskomsterne, men jeg kan jo spørge mere direkte: Gælder Det Konservative Folkepartis holdning alene sådan, at hvis der er tale om et indgreb i overenskomsterne, som virker til ugunst for arbejdsgiverne, så er man imod, hvorimod man kan godt foretage et indgreb i overenskomster, der virker til ugunst for lønmodtagerne? Skal det forstås sådan, at det er selektivt og afhængigt af, hvilken part det rammer?
     Jeg er helt med på, at der selvfølgelig kan være ekstraordinære situationer under konflikter og lignende, hvor der er partier, der har tradition for at gribe ind. Men er det i almindelighed ikke sådan i Det Konservative Folkeparti, at man anerkender overenskomsterne?

Næste