Forrige

(Kort bemærkning). Jan Petersen (S):
Jeg er enig med hr. Lars Barfoed i, at der kan være helt særlige situationer, hvor et overenskomstangreb kan komme på tale. Hvis arbejdsmarkedet brænder sammen, eller hvor vi som senest, da vi måttet drøfte det her, står med et uløseligt problem i forhold til EU. Men kan hr. Lars Barfoed så sige, at det er i de to situationer og ikke i andre? Hvor langt rækker forbeholdet? Begrebet »uvæsentlige detaljer« får mig altså til at spørge: Hvornår bliver en detalje væsentlig for hr. Lars Barfoed?
     Det har at gøre med, om hr. Lars Barfoed varetager interesser, der skaber ubalance på arbejdsmarkedet, eller hr. Lars Barfoed grundlæggende respekterer, at den etablerede balance skal opretholdes, og at nye former og nye aftaler gror ud af den balance uden særlige politiske påtryk. Det er det ene spørgsmål.
     Det andet spørgsmål, man kunne stille, er: Bliver der ikke tale om færre projekter, når man tager 150 mio. kr.? Og kan hr. Lars Barfoed helt udelukke, at det får regionale og herunder også regionale erhvervspolitiske konsekvenser plus kommunaløkonomiske konsekvenser for de områder, der ikke får adgang til de investeringer, som de ellers kunne have fået?

Næste