Forrige

(Kort bemærkning). Lars Barfoed (KF):
Jeg skal gerne sige meget tydeligt, at jeg mener, man skal være forsigtig med at gribe ind over for overenskomstmæssige aftaler, både af hensyn til arbejdsgiverparten og af hensyn til arbejdstagerparten. Jeg har bestemt ikke nogen præference for hverken den ene eller den anden part i den forbindelse.
     Ellers har jeg ikke tænkt mig, som hr. Jan Petersen gerne vil have, at lokke mig ud i programerklæringer med hensyn til præcis at sige, hvor grænsen går for, hvad man rent principielt kan gribe ind over for, hvad man ikke kan gribe ind over for, hvordan man ligesom kan indhegne de detaljer, som man, som hr. Jan Petersen udtrykker det, kan gribe ind over for, og hvilke man ikke kan gribe ind over for.
     Eksempelvis mener jeg udmærket, at man kan se på, om der er tale om, at arbejdstagere og arbejdsgivere har tilstrækkelig frihed til at indgå aftaler om deltidsarbejde. Det er jo en sag, som man sagtens kunne diskutere. Jeg fornemmer ligesom, at det er det, man forbereder sig på en diskussion om. Her ville jo være tale om, at man gavnede begge parter, hvis det var sådan, at der var større frihed til at indgå individuelle aftaler.
     Hr. Ole Sohn spørger, hvorfra jeg ved, at det ikke betyder noget for feriefonden, for man har jo ikke hørt dem. Men det ved jeg da heller ikke - og det er også svar til hr. Jan Petersen - det kan da sagtens være, at der er nogle projekter, der ikke bliver til noget.

Kl. 15.30

     Jeg siger bare, at man har rigelige midler i behold, for der tages ikke nogen af de eksisterende midler, der går til at bevilge støtte til forskellige projekter. Det er man ikke afskåret fra, fordi vi forhindrer fonden i at vokse med de
150 mio. kr. Derfor mener jeg overhovedet ikke, det er problematisk. Med hensyn til en høring af fonden er der intet, der forhindrer fonden i at henvende sig til Folketinget, hvis det er sådan, at fonden gerne vil fortælle Folketinget noget om konsekvenserne af det her. Endelig vil jeg sige til sidst, at man har jo altså også et hensyn at tage til de mange hoteller og andre turistvirksomheder, som egentlig har tænkt sig at fungere på markedsøkonomiske vilkår, og dermed mener jeg, at de bliver udsat for konkurrenceforvridning, hvis man i stort omfang vælter feriefondens midler ud til forskellige projekter, der muligvis kører billigere, fordi de får støtte.

Næste