Forrige

(Kort bemærkning). Lars Barfoed (KF):
Må jeg sige til det sidste spørgsmål, at det var faktisk, hvad jeg sagde i mit ordførerindlæg. Det er udtryk for, at vi vil anvende de her midler til de mange serviceforbedringer, der er i regeringens finanslovforslag, så det kan jeg helt bekræfte.

Kl. 15.35

     Og så i øvrigt til hr. Søren Søndergaard og hr. Ole M. Nielsen: Jeg må jo have udtrykt mig uklart, siden begge de herrer kan misforstå det så meget, som de åbenbart gør. Det, jeg understreger og har understreget flere gange, er, at vi ikke tager nogen af de midler, der er i fonden i øjeblikket. Dermed ligger jo ikke, at det ikke er et forslag, der påvirker fonden og dens muligheder. Det understregede jeg også i mit svar for lidt siden til hr. Jan Petersen. Selvfølgelig påvirker det da fonden, men jeg understreger blot, at fondens formue som sådan jo er stor nok til, at man fortsat kan yde tilskud til de forskellige aktiviteter og projekter. Det er der rigelige midler til at gøre, og derfor ser jeg ikke det store problem i, at man nu lader forrentningen i 2002 gå til at dække nogle af de serviceforbedringer, som vi i finanslovforslaget har foreslået.
     Med hensyn til andre virksomheder: Hr. Ole M. Nielsen bemærker, at feriefonden i de senere år har drejet sin støttepolitik noget hen i retning af mindre konkurrenceforvridende projekter. Jeg er helt opmærksom på, at man i feriefonden har gjort sig umage med at søge at allokere midlerne over til projekter, der ikke er så konkurrenceforvridende, som man måske tidligere kunne mene at de var. Men ikke desto mindre skal man jo overveje, om ikke der er et hensyn at tage, for uanset hvad man giver støtte til, kunne der jo være nogle andre, der egentlig på almindelige forretningsmæssige vilkår ville have etableret en lignende virksomhed.

Næste