Forrige

(Kort bemærkning). Lars Barfoed (KF):
Må jeg sige til hr. Søren Søndergaard, at det ikke er helt korrekt forstået, men mit budskab, som jeg nu har forsøgt at trænge igennem med nogle gange, er, at der er rigelige midler
i feriefonden til at allokere til de projekter, som fonden måtte mene er støtteværdige.

Kl. 15.40

     Hvis vi endelig skal begive os ud i det her med, hvem pengene tilhører, må man jo være opmærksom på, at ét er fondens midler, noget andet er de renter, vi taler om. De renter overføres jo først til fonden på et senere tidspunkt. Vi taler om, at renteindtægten tilfalder statskassen i stedet for fonden, før renterne nogen sinde er ført over i fonden. Så det er jo ikke en forrentning af nogle midler i fonden. Det er jo ikke sådan, at det er fondens penge. Det er jo nogle renter, som først senere skulle have været ført over til fonden, som nu går til statskassen i stedet for. Det er jo sådan, det forholder sig.
     Derfor er hr. Ole M. Nielsens sammenligning med bankbøgerne heller ikke helt korrekt, men det var der ikke sådan helt tid til at gå ind på før, og det er også ligegyldigt for diskussionen. Men budskabet er, at der er midler i fonden til at støtte de projekter, man mener er støtteværdige.
     Og må jeg sige til hr. Jan Petersen, at jeg faktisk har forsøgt at udtrykke mig sådan meget moderat om det her, for jeg har blot sagt, at der er et hensyn at tage til virksomheder, som på forretningsmæssige vilkår gerne vil drive forskellige former for turistvirksomhed, hoteller og alt mulig andet. Derfor må man også tænke på det, når man ser på, hvilke midler man fra feriefonden bruger til at støtte forskellige projekter. Og jeg har understreget, at jeg er opmærksom på, at fonden har været mere påpasselig i de senere år med ikke at være konkurrenceforvridende. Men jeg mener egentlig, at jeg har udtrykt mig meget afbalanceret på det punkt.
     Endelig siger hr. Søren Søndergaard, at der er tale om at snuppe pengene fra lønmodtagerne. Det er jo ikke korrekt. Der er tale om, at vi finansierer en række serviceforbedringer for landets lønmodtagere og andre borgere her i landet med de rentemidler på 150 mio. kr., og det er der mange lønmodtagere, som vil have glæde af. Det er en finanslov, der er meget lønmodtagervenlig i det hele taget.

Næste