Forrige

(Kort bemærkning). Jan Petersen (S):
Den sidste sætning fra hr. Lars Barfoed er der vist delte meninger om.
     Jeg bliver nødt til at spørge hr. Lars Barfoed: Hvor har hr. Lars Barfoed en viden om, at der er rigelige midler til det, som fonden kan støtte, til det, man mener er støtteværdigt? Hvor har hr. Lars Barfoed den viden fra?
     Læser man lovforslaget med dets bemærkninger, så gives der intet grundlag for det. I lovforslaget og dets bemærkninger står der jo alene, at det er af hensyn til den almindelige økonomiske overvejelse. Det er det, vi oplyses om dér. Så bliver vi lidt klogere, når vi får aftalen, for så står der: for at forhindre formueopbygningen. Men ingen af stederne antydes det overhovedet sagligt set, om der er tilstrækkelige midler herefter til at støtte de formål, som fonden måtte finde rimeligt.
     Ud fra det må vi bede om at få de oplysninger, herunder også få afgjort, hvad det så er, der ikke kan støttes, sådan at det bliver muligt at få et svar på, hvad de regionale økonomiske konsekvenser er, som man ikke engang har lavet en sætning om, og hvad de kommunale økonomiske konsekvenser er
f.eks. for de kommuner, hvis idé til en eller anden sammenhængende turistaktivitet ikke kan lade sig gøre, og hvad de erhvervsøkonomiske konsekvenser er for dem, der skulle leve og tjene en skilling, fordi der kom lidt mere gang i deres lokalområde.

Næste