Forrige

(Kort bemærkning). Ole Sohn (SF):
Jeg ved ikke, hvorfor feriefonden kun brugte 46 mio. kr. sidste år. Det kan jeg af gode grunde ikke vide, for regeringen har ikke ønsket at bede om en kommentar fra feriefonden.
     Men jeg vil gerne have svaret, og det kan være, at hr. Lars Barfoed ved en senere lejlighed kan give mig det. Men jeg mener, at når hr. Lars Barfoed har arbejdet inden for den finansielle sektor, så ved hr. Lars Barfoed vel også godt, at hvis man begynder at tære af formuen, så kan det være vanskeligere at overholde de forpligtelser, man måtte have. Og for feriefondens vedkommende er der jo allerede bevilget projekter med hensyn til vedligeholdelse osv., som skal opfyldes.
     Det er jo et spørgsmål om den finansielle sektor, men det tror jeg, vi kan tage ved en anden lejlighed. Men jeg er lidt forundret over, at en tidligere direktør i Finansrådet kan finde på at spørge sådan.
     Med hensyn til det med høringssvarene var det sådan set bare en kritik af hr. Lars Barfoed og Venstres ordfører og Dansk Folkepartis ordfører, fordi de accepterer at gå på talerstolen og udbrede sig om noget, som de ikke kan have viden om. Det var sådan set bare det. Og når regeringen ønsker at lede ud fra princippet om god regeringsførelse, så indebærer det, at man behandler lovforslagene ordentligt, at man beder om input fra de høringsberettigede parter. Det gør man ikke fra denne regerings side, og det er det, jeg klandrer.
     Jeg skal nok sørge for at få de oplysninger frem, men det er ikke god regeringsførelse, og det var bare i al beskedenhed det, jeg klandrede. Og det kan jeg forstå, at hr. Lars Barfoed er enig i, at det ikke er, for så ville forslagene jo have været til stede.

Næste