Den næste sag på dagsordenen var:
4) Tredje behandling af lovforslag nr. L 67:
Forslag til lov om ændring af ferieloven.(Renteafkast af FerieKonto). Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen). (Fremsat 29/1 2002. Første behandling 7/2 2002. Betænkning 6/3 2002. Anden behandling 12/3 2002. Tillægsbetænkning 13/3 2002. Tilføjelse til tillægsbetænkning 15/3 2002).

Der var ikke stillet ændringsforslag.

Lovforslaget sattes til forhandling.

Forhandling

Jan Petersen (S):
Der har under behandlingen af dette lovforslag været rejst det spørgsmål, hvorvidt lovforslaget også er udtryk for den tidligere regerings og dermed bl.a. Socialdemokratiets synspunkt.
     Jeg synes, det skal nævnes her i salen, så det bliver referatført, at det lovforslag, som vi nu står med, ikke kan ses i forlængelse af det, den tidligere regering arbejdede med, og at det forslag, vi har fået forelagt i udkast i udvalget, ikke er et forslag, der er godkendt af den tidligere regering.
     Der er mange andre ting, man kan sige om det spørgsmål; de har været vendt og drejet i samrådet, og jeg skal henvise til det, der står i betænkningen. Men jeg synes, det er vigtigt for mig som repræsentant for Socialdemokratiet at sige, at det udkast, vi fik forelagt i Arbejdsmarkedsudvalget, ikke var udtryk for et forslag, som er godkendt af den tidligere regering, og dermed heller ikke udtryk for den tidligere regerings politik.

Hermed sluttede forhandlingen.

Afstemning

Lovforslaget vedtoges med 61 stemmer (V, DF og KF) mod 49 (S, SF, RV, EL og KRF).

Første næstformand (Svend Auken):
Lovforslaget vil nu blive sendt til statsministeren.