Besvarelse på bilag 15

Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling)
(L 67 - bilag 12)
(Offentligt)

             Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

       Christiansborg, den 6. marts 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 67 Forslag til lov af ændring af ferieloven. (Renteafkast af FerieKonto). Af beskæftigelsesministeren (Claus Hjort Frederiksen).

3.     Ministeren bedes fremsende en opstilling, der viser feriefondens muligheder for at uddele midler med og uden regeringens lovforslag.

4.     Kan ministeren bekræfte, at den tidligere regering ikke i sit finanslovforslag havde en indtægt fra Arbejdsmarkedets Feriefond på 150 mio. kr.?

5.     Af samrådsbesvarelsen fremgår, at regeringen har valgt at overtage lovforslaget fra den tidligere regerings finanslovspakke. Kan ministeren bekræfte, at hans forgænger ikke havde et lovforslag, som det fremsatte?

6.     Ministeren bedes oversende det lovforslag, som er overtaget fra den tidligere regering og henvise til, at det fremgår af den tidligere regerings lovkatalog, at et sådant lovforslag skulle fremsættes.

7.     Ministeren bedes fremsende en oversigt fordelt pr. år over tidligere overførsler fra Arbejdsmarkedets Feriefond med angivelse af formål for hver overførsel.

8.     Er ministeren enig i, at uanset det falder udenfor formålet med Arbejdsmarkedets Feriefond, så har fondens faktiske investeringer betydning for den kommunale økonomi samt erhvervspolitiske konsekvenser de steder, hvor fonden investerer?

9.     Kan ministeren bekræfte, at den tidligere regering ønskede en dialog med arbejdsmarkedets parter med det formål at koordinere fondens investeringer med regeringens turistpolitik?

                                     P.u.v.

Jens Vibjerg,
formand.

       Til
            beskæftigelsesministeren (Løbenr. 6775)