Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl

Arbejdsmarkedsudvalget (2. samling)
(L 67 - bilag 6)
(Offentligt)

Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg

Christiansborg

1240 København K

Vedlagt sendes i 70 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr. 1 af 11. februar 2002 fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg. (L nr. 67 - bilag 3).

Dette materiale er også sendt pr. e-post.

 

 

Claus Hjort Frederiksen

/E. Edelberg

 

Beskæftigelsesministerens besvarelse af spørgsmål nr. 1 af 11. februar fra Folketingets Arbejdsmarkedsudvalg (Alm. del – bilag 3).

Spørgsmål nr. 1:

Ministeren bedes indhente Feriefondens kommentarer til lovforslaget og en redegørelse for, hvilke planer fonden har haft, som ikke vil blive gennemført fordi staten nu inddrager renteafkastet.

 

Svar:

Arbejds Arbejdsmarkedets Feriefond har overfor ministeriet oplyst, at fonden behandler ansøgninger om støtte løbende i takt med, at ansøgninger indkommer, og endvidere i takt med at ansøgningerne opfylder fondens krav til dokumentation, oplysninger og medfinansiering m.v.

Det er således ikke muligt for fonden på forhånd at afgøre, hvornår ansøgninger bliver klar til behandling i fondens bestyrelse. Fonden opererer som følge heraf ikke med planlagte bevillinger til forud fastlagte ansøgere, og det er derfor heller ikke muligt at udpege hvilke ansøgninger, der ikke ville kunne imødekommes som følge af, at staten inddrager renteafkastet af FerieKonto i 2002.

Feriefonden har oplyst, at den p.t. har modtaget 56 ansøgninger. Disse ansøgninger befinder sig på alle stadier af forberedelse. Således er det for 24 af de 56 projekter endnu ikke oplyst, hvor stort et beløb, der søges om. I den sidste ende kan der være mange grunde til, at fonden evt. afviser nogle af disse ansøgninger, men med de midler fonden allerede har til rådighed skønnes det ikke at være bevillingsmangel, som vil være årsagen. Det samlede støttebeløb for de ansøgninger, der har oplyst dette, udgør ca. 160 mio. kr.