Besvarelse på bilag 123

                                                Retsudvalget (2. samling)
                                                       (L 35 - bilag 100)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Retsudvalg

       Christiansborg, den 12. april 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 35 Forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN's Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme m.v.). Af justitsministeren (Lene Espersen).

127.   I forlængelse af svaret på spørgsmål 63, jf. bilag 71, bedes ministeren oplyse, om det er korrekt forstået, at følgende ikke vil blive omfattet af pligten til at foretage logning:
a) virksomheder, der udbyder teletjenester (internetadgang) til ansatte, hvad enten dette sker på arbejdspladsens eller på en computer i den ansattes hjem,
b) skoler, universiteter og andre uddannelsesinstitutioner, der udbyder teletjenester (internetadgang) til elever/studerende, hvad enten dette sker på arbejdspladsens eller på en computer i elevens/den studerendes hjem,
c) udbydere af telenet og teletjenester under et vist antal (en bagatelgrænse), f.eks. en andelsboligforening med 20 lejligheder,
d) forskellige tjenester, der af tekniske grunde ikke kan foretage logning, f.eks. teksttelefonen, og forskellige tjenester, der er lukkede, f.eks. beredskabsnet, overvågning af produktionsanlæg, luftbåren radio- og TV-broadcast? Ministeren bedes endvidere oplyse, om den forventede bagatelgrænse vil ligge omkring 100 eller 1.000 eller 10.000 eller 100.000 tilsluttede brugere.

128.   Ministeren bedes oplyse, om der vil være forskel på, hvilke teleudbydere der efter den foreslåede § 786, stk. 4, vil blive pålagt registreringspligt, og hvilke teleudbydere der efter den foreslåede § 786, stk. 5, vil blive pålagt at yde praktisk bistand til politiet i forbindelse med indgreb i meddelelseshemmeligheden, herunder om det kun vil være virksomheder, der har teletjeneste som hovederhverv eller i hvert fald en væsentlig del af deres omsætning, som vil blive pålagt at skulle have døgnberedskab til at hjælpe politiet efter § 786, stk. 5.

129.   Vil teleudbyderne kunne nøjes med at have de nødvendige oplysninger (f.eks. a) registrering af IP-nr., der har været på nettet, b) registering af, hvilken pc det pågældende IP-nr. har været tilknyttet på det pågældende tidspunkt, c) registrering af, hvilken bruger der har brugt den pågældende pc på det pågældende tidspunkt) registreret forskellige steder, eller skal oplysninger om trafikdata for den enkelte bruger være samlet ét sted, således at teleudbyderne vil være nødt til at anskaffe særlige programmer til dette?

                                     P.u.v.

Anne Baastrup,
formand.

       Til
            justitsministeren (Løbenr. 10064)