Besvarelse på bilag 111

                                                Retsudvalget (2. samling)
                                                       (L 35 - bilag 101)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Retsudvalg

       Christiansborg, den 12. april 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 35 Forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN's Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme m.v.). Af justitsministeren (Lene Espersen).

130.   I forlængelse af svar på spørgsmål nr. 91, jf. bilag 80, bedes ministeren oplyse, hvorvidt Retsudvalget vil få forelagt forslag fra EU's ad hoc arbejdsgruppe til revision af EU's liste over terrorister og terrororganisationer samt det nødvendige materiale til at vurdere de omhandlede personer og organisationer før eller samtidig med, at dette bliver forelagt for Europaudvalget, således at medlemmerne af Retsudvalget har mulighed for at drøfte dette i Retsudvalget, før sagen behandles i Europaudvalget.

131.   I forlængelse af svar på spørgsmål nr. 83, jf. bilag 75, bedes ministeren oplyse, hvorvidt alene det faktum, at en organisation/person står på EU's, USA's eller andres lister, vil være nok til, at politiet i Danmark kan iværksætte en efterforskning?

132.   Kan Danmark afskaffe § 136, stk. 2, i straffeloven, således at rene ytringer ikke længere er kriminaliseret og ikke bliver yderligere kriminaliseret, uden at dette vil give problemer i forhold til vores forpligtelser overfor FN og EU?

133.   Vil straffelovens § 136, stk. 2, kun kunne anvendes på personer, der offentligt billiger en handling, der finder sted efter, at L 35 er trådt ikraft, eller vil den også kunne anvendes på terrorhandlinger, der har fundet sted, før L 35 trådte ikraft?

                                     P.u.v.

Anne Baastrup,
formand.

       Til
            justitsministeren (Løbenr. 10071)