Besvarelse på bilag 139

                                                Retsudvalget (2. samling)
                                                       (L 35 - bilag 135)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Retsudvalg

       Christiansborg, den 17. maj 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 35 Forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN's Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme m.v.). Af justitsministeren (Lene Espersen).

155.   Vedr. § 114: Ministeren bedes kommentere, om man i stedet for den af EU foreslåede definition kan bruge definitionen på krigsforbrydelser, dvs forsætlige angreb på civile, gidseltagning og drab på fanger, og sige at terror er krigsforbrydelser begået i fredstid, som er egnet til at skabe skræk og rædsel i en bredere kreds af befolkningen. (Det er ikke nødvendigt at kommentere spørgsmålet i forhold til udkastet til rammeafgørelse, da det ligger klart, at det vil kræve en ændring af rammeafgørelsen, såfremt definitionen skal ændres.)

156.   Ministeren bedes yde teknisk bistand til et ændringsforslag, hvor EU's udtalelser i forbindelse med rammeafgørelsen om, at topmødeaktivister og faglige aktivister ikke er omfattet af bestemmelsen, indsættes direkte i lovteksten. Desuden bedes ministeren oplyse, om hun vil fremsætte et sådant ændringsforslag.

                                     P.u.v.

Anne Baastrup,
formand.

       Til
            justitsministeren (Løbenr. 14497)