Besvarelse på bilag 57

                                                Retsudvalget (2. samling)
                                                        (L 35 - bilag 39)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Retsudvalg

       Christiansborg, den 14. februar 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 35 Forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN's Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme m.v.). Af justitsministeren (Lene Espersen).

40.    Hvordan er statistikken for domstolenes imødekommelse af politiets anmodninger om aflytnings- og ransagningskendelser?

41.    Er den foreslåede bestemmelse om gentagne hemmelige ransagninger efter ministerens opfattelse nødvendig i betragtning af, at det er relativt enkelt at indbringe en anmodning om en ny ransagningskendelse for domstolene?

42.    Vil ministeren overveje at stille ændringsforslag, som begrænser dels den foreslåede pligt til at opbevare oplysninger om alle borgeres telefonsamtaler i et år og dels den foreslåede bestemmelse om at give politiet mulighed for at indsætte et såkaldt "snifferprogram", der kan læse med i en privat computer (dataaflæsning)?

43.    Er politiet "klædt på" til at opbevare personoplysninger, jf. den foreslåede bestemmelse om logning af teleoplysninger?

44.    Omfatter begrebet "televirksomhed", jf. den foreslåede bestemmelse om logning af teleoplysninger, f.eks. også et universitet, således at universitetet skal være bemandet 24 timer i døgnet?

45.    Er de nærmere tekniske regler om registrering og opbevaring af teleoplysninger af en sådan karakter, at det vil være mest hensigtsmæssigt og også retssikkerhedsmæssigt mest forsvarligt at gennemføre dem i retsplejeloven?

Spørgsmålene bedes besvaret senest den 19. marts 2002.

                                     P.u.v.

Anne Baastrup,
formand.

       Til
            justitsministeren (Løbenr. 4764)