Besvarelse på bilag 84

                                                Retsudvalget (2. samling)
                                                        (L 35 - bilag 56)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Retsudvalg

       Christiansborg, den 5. marts 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 35 Forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN's Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme m.v.). Af justitsministeren (Lene Espersen).

101.   Hvorledes skal ordet "uretmæssigt" og dets negationen "retmæssigt" forstås i § 114? Betyder dette, at der i loven er taget højde for "modstandsretten" f.eks. i forhold til besættelser eller illegitime regimer?

102.   Der ønskes en redegørelse for, hvorvidt FARC i Colombia, EZLN i Chiapas, PFLP i Palæstina og Gestorás por Amnestia i Baskerlandet vil være omfattet af bestemmelserne i § 114, nærmere bestemt:
- Omfattes organisationens aktiviteter af § 114?
- Omfattes økonomisk støtte til organisationen af § 114 a?
- Omfattes f.eks. en hilsen, der opfordrer til fortsat kamp, til en af disse organisationer eller et besøg hos en af organisationerne af § 114 b?

103.   Vil danske NGO'er, der samarbejder med en eller flere af organisationerne, der nævnes i foregående spørgsmål, være omfattet af § 114? Vil medlemmer af disse danske NGO'er være omfattet af § 114? Vil spontane bidragsydere til disse danske NGO'er være omfattet af § 114?

                                     P.u.v.

Anne Baastrup,
formand.

       Til
            justitsministeren (Løbenr. 6677)