Besvarelse på bilag 106

                                                Retsudvalget (2. samling)
                                                        (L 35 - bilag 89)
                                                             (Offentligt)

             Folketingets Retsudvalg

       Christiansborg, den 5. april 2002

               Udvalget udbeder sig - i 70 eksemplarer - ministerens
       besvarelse af følgende spørgsmål:

       Ad
       L 35 Forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige. (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN's Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme m.v.). Af justitsministeren (Lene Espersen).

117.   Ministeren bedes udarbejde et notat om dolus eventualis' anvendelse i strafferetlig praksis og om, hvordan ministeren forestiller sig dette begreb anvendt i de situationer, som lovforslaget omhandler.

118.   Ministeren bedes beskrive de værktøjer Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet vil have til sin rådighed og de vurderinger, man der vil foretage, i forbindelse med forespørgsler, om en organisation el. lign., som der tænkes overført penge til, er en terrororganisation.

119.   Ad svaret på spørgsmål 100 - jf. bilag 79 Vil ministeren udelukke, at der indgår en politisk vurdering i afvejningen af, om en handling er terror eller legitim modstand?

                                     P.u.v.

Anne Baastrup,
formand.

       Til
            justitsministeren (Løbenr. 9307)